Skip to content

Sir John Armitt

National Express Group Başkanı, daha önce Olimpiyat Teslimat Otoritesi Başkanı

Sir John Armitt halen National Express Group ve City & Guilds'in Yönetim Kurulu Başkanı ve Berkeley Group'un Başkan Yardımcısıdır. Sir John aynı zamanda Transport for London ve Havaalanları Komisyonu...

Sir John Armitt Hakkında

Sir John Armitt halen National Express Group ve City & Guilds’in Yönetim Kurulu Başkanı ve Berkeley Group’un Başkan Yardımcısıdır. Sir John aynı zamanda Transport for London ve Havaalanları Komisyonu Yönetim Kurulu üyesi ve İnşaat Mühendisleri Enstitüsü Kıdemli Başkan Yardımcısıdır.

Eylül 2013’te Sir John’un Birleşik Krallık’ta uzun vadeli altyapı planlamasına ilişkin bağımsız incelemesi olan Armitt Review yayınlandı; inceleme artık İşçi Partisi politikasıdır.

Sir John, 1993 yılında Laing’in uluslararası ve inşaat mühendisliği bölümlerinin Başkanı olduğu John Laing plc’den ayrıldıktan sonra Union Railways’in İcra Kurulu Başkanı oldu. 1997 yılında Costain’in İcra Kurulu Başkanı oldu ve bu görevi 2001 yılına kadar sürdürdü. Sir John 2001-2002 yılları arasında Railtrack plc’nin İcra Kurulu Başkanı, 2002-2007 yılları arasında Network Rail’in İcra Kurulu Başkanı ve 2007-2014 yılları arasında Olimpiyat Teslimat Otoritesi Başkanı olarak görev yapmıştır.

Olimpiyat İdaresi Başkanı olarak John Armitt, Olimpiyat Parkı da dahil olmak üzere Londra 2012 Olimpiyatları için mekanların ve altyapının inşasından, Oyunlar için ulaşımın planlanması ve finanse edilmesinden ve reklam ve sokak ticaretinin düzenlenmesinden sorumlu olan ekibe liderlik etmiştir. Birçok kişi Sir John’u Olimpiyat Oyunlarının gerçek bir kahramanı olarak görmektedir çünkü ODA, Olimpiyatların başlamasından dokuz ay önce mekanları zamanında ve bütçenin altında LOCOG’a teslim etmiştir.

Sir John, Kraliyet Mühendislik Akademisi, İnşaat Mühendisleri Enstitüsü ve City and Guilds of London Enstitüsü üyesidir ve Portsmouth, Birmingham, Reading ve Warwick üniversitelerinden fahri doktora almıştır. Kendisi 2007-2012 yılları arasında Mühendislik ve Fizik Bilimleri Araştırma Konseyi Başkanlığı görevini yürütmüştür.

Sir John Armitt, demiryolu sektörüne katkılarından dolayı 1996 yılında CBE ile ödüllendirilmiş ve 2012 yılında mühendislik ve inşaat alanındaki hizmetlerinden dolayı şövalyelik unvanı almıştır.

Konuşma Başlıkları

• Tasarım
• Yenilikçilik/Yaratıcılık
• Liderlik
• Olimpiyatlar
• Nakliye
• İnşaat

İlgili Konuşmacılar

London Speaker Bureau dünya çapındaki en etkili kişileri temsil etmektedir. Burada benzer odaklı daha fazla konuşmacı bulabilirsiniz.

Ben Legg

Google Avrupa Eski COO’su, The Portfolio Collective Ceo ve Kurucusu, Yazar

Jack Straw

Başbakan Tony Blair’in Eski İçişleri ve Dışişleri Bakanı

İhtiyaç duyduğunuz konu ve kategoriden sanal veya yüz yüze etkinlikler için yüzlerce ulusal ve uluslararası konuşmacı ve moderatör.

Konuşmacılardan ve uzmanlardan herhangi biri hakkında daha fazla bilgi almak veya onları bir sonraki konuşmacınız veya danışmanınız olarak görmek için lütfen bizimle iletişime geçin.

Sir John Armitt