Ahmet Acar Galatasaray Lisesi’nin ardından ODTÜ İnşaat Mühendisliği’ni ve University of Reading’de Proje Yönetimi yüksek lisansını tamamladı. Enerji verimliliği, sürdürülebilir şehirler, ekolojik yapılar, yenilenebilir enerji ve binalarda dijitalizasyon konularında çeşitli projelerde ve ortaklıklarda bulundu. Londra ve Ankara bazlı kuruluşlarda H2020 programı ile İklim Değişikliği konusunda iş geliştirici olarak çalıştı. Avrupa’da yerel hükümetler ve sektör paydaşlarıyla LCA odaklı sürdürülebilir malzeme çalışmalarında bulundu. LEED ve Edge gibi yeşil bina sertifikasyon sistemlerinin yetkilisi oldu. Bina ve tesislerin karbon salımını analiz eden ve iyileştirici öneriler sunan hizmetler geliştirdi. Çeşitli firmalarda sürdürülebilir bina danışmanlığı yaptı.
2016 yılında permakültür tasarım sertifikasını aldı. Müzik ile uzun yıllar uğraştı, iki ayrı oluşum dahilinde albüm çıkardı. Halen Ege Üniversitesi’nde güneş enerjisi üzerine doktorasını yapmakta ve Yeditepe Üniversitesi’nde sürdürülebilir mimari dersi vermektedir. Ayrıca, 2018 yılından bu yana ekolojik tiny house üretimi ve satışı konusunda ortaklıklar yürütmektedir. Doğal Yapı Malzemeleri Derneği’nin kurucu üyesidir. Şehirlere yakın bütüncül şifa merkezleri, ortak çalışma alanları, eğitim, kamp ve atölye tesis girişimleri üzerinde çalışmaktadır.
Doğaya, felsefeye, varoluşsal öğretilere, seyahat etmeye, yemeye ve öğrenmeye ilgi duymaktadır. Ahmet, ekolojinin anlamı gereği beden, mesken ve gezegen katmanlarıyla bütüncül olarak ele alınmasını benimsemekte, buradan hareketle bireylere ve kurumlara sürdürülebilir yaşam ve nefes koçluğu yapmaktadır. 2015 yılından bu yana kişisel gelişim, çağa uyumlanma, çevre, yenilikçilik, dijitalleşme ve bilinçli yaşam konularında konuşmalar yaparak eğitimler ve atölyeler düzenlemektedir.
Ellen McArthur
Rekorlar Kıran Yat Sporcusu ve Döngüsel Ekonomi Şampiyonu