Skip to content

Prof. Dr. Daron Acemoğlu

Ekonomist, Akademisyen

Daron Acemoğlu, 1993 yılından beri Massachusetts Teknoloji Enstitüsünde (MIT) akademik kariyerine devam ederken, 2000 yılında ekonomi profesörü ünvanını almıştır. Siyasal ekonomi, ekonomik kalkınma, ekonomik büyüme, gelir...

Prof. Dr. Daron Acemoğlu Hakkında

Daron Acemoğlu, 1993 yılından beri Massachusetts Teknoloji Enstitüsünde (MIT) akademik kariyerine devam ederken, 2000 yılında ekonomi profesörü ünvanını almıştır. Siyasal ekonomi, ekonomik kalkınma, ekonomik büyüme, gelir ve ücret dengesi eşitsizliği, çalışma ekonomisi, iktisat teorisi ve beşeri sermaye ve eğitim konularında çalışmalar yapar. Siyaset bilimci James A. Robinson’la birlikte yazdığı Diktatörlük ve Demokrasinin Ekonomik Kökenleri (2006) ve Ulusların Düşüşü: Güç, Refah ve Yoksulluğun Kökenleri (2012) adlı eserleri çok sayıda ödüle değer görülmüştür. 2021 yılı itibarıyla IDEAS/RePEc araştırma veri tabanına göre, dünyadaki en çok alıntı yapılan ilk 10 ekonomist arasındadır.

Konuşma Başlıkları

• Güç ve İlerleme – Yenilik ve Teknolojiyi Herkesin İyiliği İçin Nasıl Kullanabiliriz?
• Yeni Robotik Ekonomi – Yeni İş Dünyasında Beceriler ve İstihdam
• ABD Demokrasisinin Meydan Okuması ve Vaadi- Daha Fazla Paylaşılan Refah İçin Ekonomiyi Yeniden Düşünmek
• Uluslar Neden Başarısız Olur – Gücün Kökenleri Refah ve Yoksulluk

İlgili Konuşmacılar

London Speaker Bureau dünya çapındaki en etkili kişileri temsil etmektedir. Burada benzer odaklı daha fazla konuşmacı bulabilirsiniz.

Simon Sinek

Liderlik ve Yönetim Konularında Yazar, Konuşmacı ve Danışman

Adam Greenfield

Akıllı şehirler, kentsel tasarım ve yeni teknolojiler konusunda uzman

Helen Clark

Yeni Zelanda Eski Başbakanı, UNDP Eski Yöneticisi, Pandemiye Hazırlık ve Müdahale Bağımsız Paneli Eş Başkanı

İhtiyaç duyduğunuz konu ve kategoriden sanal veya yüz yüze etkinlikler için yüzlerce ulusal ve uluslararası konuşmacı ve moderatör.

Konuşmacılardan ve uzmanlardan herhangi biri hakkında daha fazla bilgi almak veya onları bir sonraki konuşmacınız veya danışmanınız olarak görmek için lütfen bizimle iletişime geçin.

Prof. Dr. Daron Acemoğlu