Profesör Nick Bostrom, İsveç doğumlu bir filozof ve çok yönlü bir bilim insanıdır; teorik fizik, hesaplamalı nörobilim, mantık ve yapay zeka alanlarında geçmişe sahiptir, aynı zamanda felsefe eğitimi almıştır. Oxford Üniversitesi’nde profesördür ve kurucu direktörü olarak görev yaptığı Future of Humanity Institute’un liderliğini üstlenmektedir. (FHI, çok disiplinli bir üniversite araştırma merkezidir; aynı zamanda Yapay Zeka Yönetimi Merkezi’ne ve AI güvenliği, biyogüvenlik, makrostrateji ve çeşitli diğer teknoloji veya temel sorunlar üzerinde çalışan ekiplere ev sahipliği yapmaktadır.)
Prof. Nick Bostrom, Anthropic Bias (2002), Global Catastrophic Risks (2008), Human Enhancement (2009) ve Superintelligence: Paths, Dangers, Strategies (2014) gibi toplam 200’den fazla yayına imza atmıştır. Bu kitaplarından biri olan “Superintelligence”, New York Times’ın en çok satanları listesine girmiş ve yapay zeka hakkında küresel bir tartışmayı tetiklemiştir. Bostrom’un felsefe, bilim, etik ve teknolojiyi kapsayan geniş etkili çalışmaları, şu anki eylemlerimiz ile uzun vadeli küresel sonuçlar arasındaki bağlantıları aydınlatarak insan durumuna yeni bir perspektif getirmiştir.
Nick Bostrom, Eugene R. Gannon Ödülü sahibidir ve Foreign Policy’nin En İyi 100 Küresel Düşünür listesine iki kez dahil edilmiştir. Prospect’in Dünya Düşünürleri listesinde, ilk 15 içindeki en genç kişi olarak yer almıştır. Yazıları 28 dile çevrilmiş ve eserlerinin 100’den fazla çevirisi ve yeniden basımı yapılmıştır. Ayrıca, TED konuşmacısı olarak birkaç kez sahne almış ve televizyon, radyo ve basında 2.000’den fazla röportaj gerçekleştirmiştir.