Skip to content

2023’te En Çok Davet Edilen Kadın Konuşmacılar

Sınırları yıkmaları ve sınırları aşmalarıyla tanınan bu konuşmacılar, kendi alanlarında başarıyı simgeliyorlar. 2023 yılında, iklim değişikliği, siyaset, iş dünyası, yapay zeka ve yenilik gibi her alanda öncülük eden kadınları dinlemek isteyenlerin sayısı giderek arttı.

Kadın konuşmacılar için oldukça dolu dolu bir yıl oldu! Liderlik pozisyonlarında bulunan kadınlar hala yeterli sayıda değil ve cinsiyet dengesi hala oluşturulamadı. İş dünyasında da birçok şeyin değişmekte olduğu açıktır ve bu fikir önderi kadınlar bunun kanıtıdır.

Onlar, bugünün dünyasında kadınların yükselişini temsil ediyorlar. Aşağıdaki uzmanlar, aranan içgörülerle izleyiciler üzerinde derin bir etki bıraktılar. 2023'ün En Çok Davet Edilen Kadın Konuşmacılarından bazılarını sizin için öne çıkaracağız, heyecanınızı ateşleyecek...

Dr. Rumman Chowdhury

Sorumlu Yapay Zeka Bursiyeri, Harvard Üniversitesi, eski Twitter Yapay Zeka Etik Direktörü

“BBC’s 100 Women”, BBC'nin 100 Kadınından biri olan Dr. Rumman Chowdhury, sorumlu ve etik yapay zeka konusunda bir uzmandır.

Humane Intelligence’ ın CEO ve Kurucusudur ve yapay zeka ile insanlığın kesişimine büyük ilgi duymaktadır. "Yapay zeka, kurumlarda ve bugün dünyada gördüğümüz tüm ön yargıları belli bir ölçekte yansıtıyor." Forbes, Rumman Chowdhury'yi "yapay zekayı şekillendiren beş kişiden biri" olarak adlandırdı.

Henüz 23 yaşında olan Melati Wijsen bir değişim dinamosu.

12 yaşında kız kardeşiyle birlikte Bye Bye Plastic Bags'i kurarak gençlerin öncülüğündeki çevre aktivizminin ön saflarında yer aldı. 21 yaşından önce iki kez TED konuşmacısı olan Wijsen, aynı zamanda BM gibi sahneleri de süsledi ve küresel etkisi nedeniyle Forbes ve TIME tarafından kutlandı.

Liseden erken mezun olan Melati Wijsen, genç değişim yaratıcılarından oluşan küresel ve çeşitlilik içeren bir ağı birbirine bağlayan YOUTHTOPIA'yı kurarak değişim için bir yol gösterici olmuştur.

Melati Wijsen

Bye Bye Plastic Bags Kurucusu ve YOUTHTOPIA, Dünyanın En Etkili Genç Fark Yaratanlarından Biri

Nina Schick

Yazar, Girişimci ve Generative AI Danışmanı

Üretken yapay zeka alanında çığır açan Nina Schick, bunun toplum üzerindeki etkisine ilişkin anlayışımızı yeniden şekillendiriyor.

Çığır açan 'Deep Fakes and the Infocalypse' kitabının yazarı, yapay zekayı herkes için erişilebilir kılma misyonunda. Schick, işletmelerin yapay zekaydan nasıl yararlandığını araştırıyor ve hükümetleri yapay zekanın tüm potansiyelini ve risklerini kavramaya çağırıyor.

Joe Biden ve eski NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen gibi küresel isimlere danışmanlık yapan Schick’in içgörüleri dünya çapında ilgi görüyor. Etkili sesi, Wired'dan BM'ye kadar büyük yayın ve platformlarda övülerek dünya çapında zihinlere meydan okuyor ve ilham veriyor.

Konuşmacılardan ve uzmanlardan herhangi biri hakkında daha fazla bilgi almak veya onları bir sonraki konuşmacınız veya danışmanınız olarak görmek için lütfen bizimle iletişime geçin.

Diğer Blog Yazıları

2023’te En Çok Davet Edilen Kadın Konuşmacılar