Skip to content

Linda Yueh

Önde Gelen Ekonomist, Yayıncı ve Yazar

Dr. Linda Yueh, küresel trendler konusunda en popüler konuşmacılardan biri ve tanınmış bir ekonomisttir. Görüşlerine değer veren çok sayıda küresel kuruluşa düzenli olarak özel brifingler vermektedir.

Linda Yueh Hakkında

Dr. Linda Yueh, küresel trendler konusunda en popüler konuşmacılardan biri ve tanınmış bir ekonomisttir. Görüşlerine değer veren çok sayıda küresel kuruluşa düzenli olarak özel brifingler vermektedir.

Dr. Linda Yueh, Oxford Üniversitesi St Edmund Hall Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi, London Business School Ekonomi Bölümü Yardımcı Profesörü ve The Great Economists kitabının yazarıdır: Onların Fikirleri Bugün Bize Nasıl Yardımcı Olabilir? ABD baskısı şöyledir: Büyük Ekonomistler Ne Yapardı? On İki Parlak Zeka Günümüzün En Büyük Sorunlarını Nasıl Çözerdi? Kitabı, The Times’ın Yılın En İyi İş Kitapları ve Newsweek dergisinin Yılın En İyi Kurgu ve Kurgu Dışı Kitabı olarak seçilmiştir.

Akademik çalışmalarının yanı sıra TV ve radyo yayıncılığı da yapan Dr. Yueh, BBC’nin Baş Ekonomi Muhabiri ve “Talking Business with Linda Yueh” programının sunuculuğunun yanı sıra Bloomberg TV’de Ekonomi Editörü olarak görev yapmıştır.

Profesör Yueh aynı zamanda LSE IDEAS’ta Misafir Profesör ve Ekonomik Diplomasi Komisyonu Başkanıdır. İngiltere Ticaret Kurulu Danışmanı ve LSE’ye kote bir dizi şirketin Yönetim Kurulu Üyesi ve The Royal Commonwealth Society Başkanıdır. Diğerlerinin yanı sıra Dünya Bankası, Avrupa Komisyonu, Asya Kalkınma Bankası ve Dünya Ekonomik Forumu’na danışmanlık yapmıştır. Ayrıca İngiliz Ticaret Odaları’nın (BCC) danışmanı ve Londra’nın resmi tanıtım ajansı London & Partners’ın Yönetim Kurulu üyesidir.

Linda Yueh’in önde gelen medya kuruluşları da dahil olmak üzere çok sayıda yayını bulunmaktadır ve Routledge’da Ekonomik Büyüme ve Kalkınma kitap serisinin editörlüğünü yapmaktadır. Kitapları arasında şunlar bulunmaktadır: Macroeconomics (Graeme Chamberlin ile birlikte), Globalisation and Economic Growth in China (Yang Yao ile birlikte), The Law and Economics of Globalisation: New Challenges for a World in Flux, The Future of Asian Trade and Growth: Çin’in Ortaya Çıkışı ile Ekonomik Kalkınma, Enterprising China: Enterprising China: Business, Economics and Legal Developments Since 1979 ve ödüllü The Economy of China, China’s Macroeconomic Policy ve China’s Growth: The Making of an Economic Superpower. Son kitabı The Great Economists: Onların Fikirleri Bugün Bize Nasıl Yardımcı Olabilir (ABD baskısı: Büyük Ekonomistler Ne Yapardı? On İki Parlak Zeka Günümüzün En Büyük Sorunlarını Nasıl Çözerdi?

Konuşma Başlıkları

• Küresel Ekonomi
• Başlıca Ekonomiler: ABD, Çin, AB
• Gelişmekte Olan Piyasalar
• Makroekonomi
• Brexit
• Covid-19 ekonomik etkisi

İlgili Konuşmacılar

London Speaker Bureau dünya çapındaki en etkili kişileri temsil etmektedir. Burada benzer odaklı daha fazla konuşmacı bulabilirsiniz.

Janina Kugel

İcracı Olmayan Yönetim Kurulu Üyesi ve Danışman | Mütevelli Heyeti Üyesi

Nick Bostrom

Düşünce Lideri, Filozof ve Oxford Üniversitesi İnsanlığın Geleceği Enstitüsü Kurucu Direktörü

İhtiyaç duyduğunuz konu ve kategoriden sanal veya yüz yüze etkinlikler için yüzlerce ulusal ve uluslararası konuşmacı ve moderatör.

Konuşmacılardan ve uzmanlardan herhangi biri hakkında daha fazla bilgi almak veya onları bir sonraki konuşmacınız veya danışmanınız olarak görmek için lütfen bizimle iletişime geçin.