Skip to content

Nassim Nicholas Taleb

Eski Tüccar, Risk Uzmanı ve Çok Satan Yazar

Nassim Nicholas Taleb, olasılıkla ilgili felsefi, matematiksel ve (çoğunlukla) pratik sorunlar üzerine bir araştırmacı olmadan önce 21 yılını risk alarak (kantitatif tüccar) geçirmiştir. Taleb, belirsizliğin geniş...

Nassim Nicholas Taleb Hakkında

Nassim Nicholas Taleb, olasılıkla ilgili felsefi, matematiksel ve (çoğunlukla) pratik sorunlar üzerine bir araştırmacı olmadan önce 21 yılını risk alarak (kantitatif tüccar) geçirmiştir.

Taleb, belirsizliğin geniş yönlerini ele alan Incerto (The Black Swan, Fooled by Randomness, Antifragile ve Skin in the Game) adlı çok ciltli bir makalenin yazarıdır. Bu kitap 41 dilde yayımlanmıştır.

Taleb, tüccarlık hayatının yanı sıra, Incerto’nun bir yedeği olarak, matematiksel istatistik, nicel finans, istatistiksel fizik, felsefe, etik, ekonomi ve uluslararası ilişkiler alanlarında risk ve olasılık kavramları etrafında 70’ten fazla bilimsel makale yazmıştır (Teknik Incerto’da gruplandırılmıştır).

Nassim Nicholas Taleb şu anda NYU’nun Tandon Mühendislik Okulu’nda (sadece çeyrek zamanlı bir pozisyon) Risk Mühendisliği Seçkin Profesörüdür [ve sadece finansla ilgili biyografi: Universa Investments’ın bilimsel danışmanı]. Şu anki odak noktası düzensizlikle başa çıkabilen (“antifragile”) sistemlerin özellikleri üzerinedir.

Taleb, tüm onurlandırmaları ve “bilgiyi seyirlik bir spora dönüştüren” her şeyi reddediyor.

Nassim Nicholas Taleb, eğitimden gerçek hayata ve teoriden pratiğe giden geleneksel yolu, pratikten felsefeye ve matematiksel olana doğru ters bir sırayla kat etmiştir. Ticarete bir tüccar olarak başladı, sonra ticaret kariyerinin ortasında doktora yaptı; teknik makaleler yazmadan önce edebi kitaplar yazdı ve çalışmaları zamanla giderek daha teknik ve resmi hale geldi.

Konuşma Başlıkları

• Rastlantısallık Tarafından Kandırılmak - beceriyi şanstan ve belirsizlik psikolojisinden ayırmak
• Siyah Kuğu - Son Derece Olasılıksız Olanla Yaşamak
• Küresel Ekonomi
• Antifragile - Düzensizlikten Kazanan Şeyler

İlgili Konuşmacılar

London Speaker Bureau dünya çapındaki en etkili kişileri temsil etmektedir. Burada benzer odaklı daha fazla konuşmacı bulabilirsiniz.

Bas Lansdorp

İzleyicilerinize ilham verecek sıra dışı fikirlere sahip seri girişimci

İhtiyaç duyduğunuz konu ve kategoriden sanal veya yüz yüze etkinlikler için yüzlerce ulusal ve uluslararası konuşmacı ve moderatör.

Konuşmacılardan ve uzmanlardan herhangi biri hakkında daha fazla bilgi almak veya onları bir sonraki konuşmacınız veya danışmanınız olarak görmek için lütfen bizimle iletişime geçin.

Nassim Nicholas Taleb