Skip to content

Nouriel Roubini

CEO, Roubini Macro Associates, LLC

Nouriel Roubini, New York'ta küresel bir makroekonomik danışmanlık firması olan Roubini Macro Associates, LLC'nin CEO'sudur. Aynı zamanda Atlas Capital Team LP'nin Baş Ekonomisti ve Rosa & Roubini...

Nouriel Roubini Hakkında

Nouriel Roubini, New York’ta küresel bir makroekonomik danışmanlık firması olan Roubini Macro Associates, LLC’nin CEO’sudur. Aynı zamanda Atlas Capital Team LP’nin Baş Ekonomisti ve Rosa & Roubini Associates’in Kurucu Ortağıdır. 2006 yılında Uluslararası Para Fonu’nda yaptığı bir konuşmada Roubini, kredi ve konut piyasası balonu nedeniyle yaklaşan resesyon konusunda uyarıda bulunmuştur. Baş aşağı duran bu bilançolara ilişkin öngörüleri 2008 yılında gerçeğe dönüşmüş, balon patlamış ve dünya çapında yankılanarak önümüzdeki on yıl boyunca sürecek küresel bir mali krize dönüşmüştür.

Dr. Roubini’nin geniş akademik kimliğinin yanı sıra kapsamlı politika deneyimi de bulunmaktadır. Kendisi Emeritus Profesör (2021-günümüz), Ekonomi Profesörü (1995-2021), Stern School of Business, New York Üniversitesi. Web sitesi BusinessWeek, Forbes, Wall Street Journal ve The Economist tarafından en iyi ekonomi web kaynaklarından biri olarak gösterilen Roubini Global Economics’in 2005-2016 yılları arasında Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır. 1998-2000 yılları arasında Beyaz Saray Ekonomik Danışmanlar Konseyi’nde uluslararası ilişkilerden sorumlu kıdemli ekonomist ve daha sonra ABD Hazine Bakanlığı’nda uluslararası ilişkilerden sorumlu müsteşarın kıdemli danışmanı olarak görev yaptı ve diğer konuların yanı sıra Asya ve küresel finansal krizlerin çözümüne yardımcı oldu. Uluslararası Para Fonu, Dünya Bankası ve çok sayıda diğer önde gelen kamu ve özel kuruluş onun danışmanlık uzmanlığından yararlanmıştır.

Uluslararası makroekonomik konularda çok sayıda teorik, ampirik ve politika makalesi yayınlamış ve “Political Cycles: Theory and Evidence” (MIT Press, 1997) ve “Bailouts or Bail-ins? Responding to Financial Crises in Emerging Markets” (Institute for International Economics, 2004) ve “Crisis Economics: A Crash Course in the Future of Finance” (Penguin Press, 2010). Nouriel Roubini’nin küresel ekonomik konulardaki görüşlerine medyada geniş yer verilmekte ve kendisi çeşitli iş dünyası haber programlarında sık sık yorumcu olarak yer almaktadır. New York Times Magazine, The Financial Times ve diğer önde gelen güncel yayınlarda uzun profillere konu olmuştur. Project Syndicate’te köşe yazarı olarak aylık yazıları yayınlanmaktadır. Aynı zamanda bakış açılarının yer aldığı www.NourielToday.com sitesinin sunuculuğunu yapmakta ve ekonomik gösterge araştırma servisi olan www.theboombust.com sitesinin ortak yöneticiliğini yürütmektedir.

Dr. Roubini lisans eğitimini İtalya’nın Milano kentindeki Bocconi Üniversitesi’nde, ekonomi doktorasını ise Harvard Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Stern’e katılmadan önce Yale Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde öğretim üyesiydi.

Konuşma Başlıkları

• Küresel Ekonomi ve Finans Piyasalarındaki Riskler
• Küreselleşme, Ticaret, Teknoloji: İstihdam Üzerindeki Etkileri ve Hoşnutsuzlukları
• Temel Ekonomik Zorluklar
• Gelecek Politikası
• Fintech, Blockchain ve Kripto Para Birimleri

İlgili Konuşmacılar

London Speaker Bureau dünya çapındaki en etkili kişileri temsil etmektedir. Burada benzer odaklı daha fazla konuşmacı bulabilirsiniz.

Simon Sinek

Liderlik ve Yönetim Konularında Yazar, Konuşmacı ve Danışman

Nick Bostrom

Düşünce Lideri, Filozof ve Oxford Üniversitesi İnsanlığın Geleceği Enstitüsü Kurucu Direktörü

İhtiyaç duyduğunuz konu ve kategoriden sanal veya yüz yüze etkinlikler için yüzlerce ulusal ve uluslararası konuşmacı ve moderatör.

Konuşmacılardan ve uzmanlardan herhangi biri hakkında daha fazla bilgi almak veya onları bir sonraki konuşmacınız veya danışmanınız olarak görmek için lütfen bizimle iletişime geçin.

Nouriel Roubini