Skip to content

Thomas J. Sargent

2011 Nobel Ekonomi Bilimleri Ödülü sahibi ve New York Üniversitesi'nde Ekonomi ve İşletme Profesörü

Tom Sargent, günümüzün ekonomik krizinin ortasında, hükümet politikalarının ve düzenlemelerin rolü hakkındaki soruları yanıtlamaya çalışıyor. Thomas J. Sargent, son kırk yılda makroekonomi alanındaki öncü çalışmaları nedeniyle 2011 Nobel Ekonomi Bilimleri Ödülü'nün sahibi oldu. Rasyonel beklentiler modelinin ve tatlı su ekonomisi hareketinin kurucularından biri olan Tom, günümüzün en etkili ekonomistlerinden biridir.

KATEGORİ

DİLLER

Thomas J. Sargent Hakkında

Tom Sargent, günümüzün ekonomik krizinin ortasında, hükümet politikalarının ve düzenlemelerin rolü hakkındaki soruları yanıtlamaya çalışıyor.

Thomas J. Sargent, son kırk yılda makroekonomi alanındaki öncü çalışmaları nedeniyle 2011 Nobel Ekonomi Bilimleri Ödülü’nün sahibi oldu. Rasyonel beklentiler modelinin ve tatlı su ekonomisi hareketinin kurucularından biri olan Tom, günümüzün en etkili ekonomistlerinden biridir. New York Üniversitesi’nde W.R. Berkley Ekonomi ve İşletme Profesörlüğü’ne sahiptir ve 2013 Nobel Ödüllü Lars Peter Hansen ile birlikte yazdığı Makroekonomik Teori ve Dinamik Ekonomik Teori adlı klasik ekonomi ders kitapları da dahil olmak üzere birçok önemli kitap ve makalenin yazarıdır.

Rasyonel beklentilerin ardındaki en önemli anlayış şudur: insanlar ekonominin makul bir zihinsel modeline ve daha da önemlisi hükümetin ekonomi politikalarına ilişkin anlayışlarına dayanarak karar verirler. Bu, tüketiciler ve yatırımcılar hükümet politikalarını değiştirdiğinde davranışlarını ayarladıkları için, bu politikaların nadiren amaçlanan etkiye sahip olduğu anlamına gelir. Bu, Keynes sonrası dönemde ekonomide devrim yaratan bir kavrayıştır ve günümüzde de ekonomik düşünceye hakim olmaya devam etmektedir.

Konuşma Başlıkları

• ABD'nin parasal ve mali tercihlerinin ekonomisi ve politikası
• Makroekonomik politika
• Banka yönetmeli̇ği̇ ve para politikası
• Avro krizinin altında yatan kavramsal ve politik meseleler

İlgili Konuşmacılar

London Speaker Bureau dünya çapındaki en etkili kişileri temsil etmektedir. Burada benzer odaklı daha fazla konuşmacı bulabilirsiniz.

Jo Johnson

Eski İngiliz Muhafazakâr Milletvekili ve Cameron, May ve Johnson Hükümetlerinde eski Devlet Bakanı

İhtiyaç duyduğunuz konu ve kategoriden sanal veya yüz yüze etkinlikler için yüzlerce ulusal ve uluslararası konuşmacı ve moderatör.

Konuşmacılardan ve uzmanlardan herhangi biri hakkında daha fazla bilgi almak veya onları bir sonraki konuşmacınız veya danışmanınız olarak görmek için lütfen bizimle iletişime geçin.

Thomas J. Sargent