Skip to content

Peter Goodman

Avrupa Ekonomi Muhabiri, The New York Times

Peter Goodman, Londra merkezli The New York Times'ın küresel ekonomi muhabiridir. Daha önce New York merkezli International Business Times'ın Küresel Genel Yayın Yönetmeni ve Huffington Post'un...

Peter Goodman Hakkında

Peter Goodman, Londra merkezli The New York Times’ın küresel ekonomi muhabiridir. Daha önce New York merkezli International Business Times’ın Küresel Genel Yayın Yönetmeni ve Huffington Post’un Küresel Haber ve İş Dünyası Editörü olarak görev yapmış ve burada toplama odaklı bir yayını ödüllü bir araştırmacı habercilik kaynağına dönüştürmüştür.

Peter Goodman, gazetecilikte geçirdiği otuz yıl boyunca en önemli ekonomik dönüşüm ve krizlerden bazılarını haberleştirdi: Times’ın New York merkezli ulusal ekonomi muhabiri olarak Büyük Durgunluk; Washington Post’un Şangay büro şefi olarak Çin’in küresel bir süper güce dönüşmesi; Washington merkezli Post’un teknoloji muhabiri olarak Web’in ortaya çıkışı ve ardından dot-com çöküşü. Londra’dan Brexit, Avrupa’da sağ popülizmin yükselişi, Türkiye ve Arjantin’deki krizler, Trump yönetimi tarafından sürdürülen küresel ticaret savaşının etkileri ve koronavirüs pandemisinin ortaya çıkan felaketi hakkında yazdı.

Peter Goodman, Irak, Kamboçya, Sudan ve Doğu Timor gibi çatışma bölgelerindeki görevler de dahil olmak üzere altı kıtada 40’tan fazla ülkeden haber yaptı. Times’ın popüler podcast’i The Daily’nin yanı sıra BBC, Sky News, CNN, MSNBC ve Monocle Radio gibi önemli yayın kuruluşlarında düzenli olarak yer almaktadır.

İki Gerald Loeb ödülü (genellikle iş dünyası haberciliğinin Pulitzer’i olarak tanımlanır) de dahil olmak üzere gazeteciliğin en iyi ödüllerinden bazılarına layık görüldü. Çin’deki çalışmaları Denizaşırı Basın Kulübü tarafından ödüle layık görüldü. Hint Okyanusu’ndaki tsunami haberiyle Amerikan Gazete Editörleri Derneği’nden son dakika haber ödülü aldı. Times’ın 2008 mali krizinin kökenlerine ilişkin dizisinin bir parçası olarak yaptığı çalışma Pulitzer için finalist oldu.

PAST DUE: The End of Easy Money and the Renewal of the American Economy (Times Books, 2009) adlı kitabı, Bloomberg’in yıllık en iyi 50 iş dünyası kitabı listesine dahil edilmesi de dahil olmak üzere eleştirmenlerden övgü aldı.

Peter Goodman Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’na sekiz kez Medya Lideri olarak katılmıştır.

Konuşma Başlıkları

• Finansal Gazetecilik
• Dijital medyanın zaferi
• Amerikan Ekonomisi
• Çalışmanın geleceği
• Uluslararası ticaret
• Brexit / İngiliz ekonomisi / Avro Bölgesi
• Trump'ın Amerika'sı

İlgili Konuşmacılar

London Speaker Bureau dünya çapındaki en etkili kişileri temsil etmektedir. Burada benzer odaklı daha fazla konuşmacı bulabilirsiniz.

Tony Travers

Bölgesel ve yerel yönetimler ile kamu hizmetleri reformu konusunda uzman

Lord Nicholas Stern

Dünya Çapında Tanınan Ekonomist ve İklim Değişikliği Konusunda Önde Gelen Otorite

Ben Legg

Google Avrupa Eski COO’su, The Portfolio Collective Ceo ve Kurucusu, Yazar

Nicklas Bergman

Girişimci ve derin teknoloji yatırımcısı, gururlu kurucu, meraklı fon sağlayıcı ve isteksiz fütürist

İhtiyaç duyduğunuz konu ve kategoriden sanal veya yüz yüze etkinlikler için yüzlerce ulusal ve uluslararası konuşmacı ve moderatör.

Konuşmacılardan ve uzmanlardan herhangi biri hakkında daha fazla bilgi almak veya onları bir sonraki konuşmacınız veya danışmanınız olarak görmek için lütfen bizimle iletişime geçin.

Peter Goodman