Skip to content

Charles Leadbeater

Dünyaca Ünlü İnovasyon ve Eğitim Gurusu

Charles Leadbeater, çalışmaları iklim değişikliğinin gölgesinde kalan, giderek daha teknolojik ve eşitsiz hale gelen bir dünyada nasıl insan olunabileceğine odaklanan dünyaca ünlü bir inovasyon uzmanıdır.

Charles Leadbeater Hakkında

Charles Leadbeater, çalışmaları iklim değişikliğinin gölgesinde kalan, giderek daha teknolojik ve eşitsiz hale gelen bir dünyada nasıl insan olunabileceğine odaklanan dünyaca ünlü bir inovasyon uzmanıdır.

Leadbeater’ın yeni kitapları bu temaları araştırıyor. The Analogue Innovator, dijital inovasyon hızlanırken neden eski el işi biçimlerine, kültüre ve teknolojiye bir denge unsuru olarak bu kadar ilgi duyduğumuza bakacak. Eski ve yeninin, insani ve teknolojik olanın doğru kombinasyonunu bulmak, nasıl iyi yaşayacağımız ve çalışacağımız konusunda kritik öneme sahip olacak.

Çığır Açan Hareketler’de Leadbeater, modern restoranın yaratılmasından doğum kontrol hapının icadına kadar milyonlarca insanın hayatını daha iyi hale getiren atılımların DNA’sını ortaya çıkarıyor. Büyük atılımlar, toplumla ilgili yeni düşünceleri teknoloji, organizasyon ve kültürle birleştirerek gerçeğe dönüştüren inovasyon hareketlerinden gelir. Leadbeater, çığır açan inovasyon stratejilerinin bu anatomisini, gelecekte hangi teknolojilerin en büyük atılımları sağlayacağını tahmin etmek için kullanıyor: sürücüsüz arabalar ve blok zincirinden kişiselleştirilmiş genetik tedavilere ve güneş enerjisine kadar.

Charles Leadbeater oyunun ilerisinde olma konusunda başarılı bir geçmişe sahip. Leadbeater’ın 1998’de yayınlanan ve en çok satan kitabı olan Living on Thin Air, bilgi odaklı, ağırlıksız ekonominin yükselişini öngörüyordu. 2008’de yayınlanan We-Think: mass innovation not mass production (We-Think: kitlesel üretim değil kitlesel yenilik) ise web’in çok çeşitli alanlarda bir Pro Am işbirliği kültürü yaratacağını öngörüyordu. Leadbeater, dünyada sosyal girişimciliğin yaklaşan yükselişi hakkında yazan ilk kişilerden biriydi.

Leadbeater, etkili inovasyon ve tasarım ajansı Participle’ın kurucularından biri ve Google ödüllü yardım kuruluşu Apps for Good’un kurucu başkanı olarak kendi başına bir sosyal yenilikçidir. Eğitimin geleceğine ilişkin tartışmalarda, eğitimin gençleri yaratıcı ve işbirlikçi problem çözücüler olarak hazırlaması gerektiğini savunan tanınmış ve kışkırtıcı bir sestir. Eğitim üzerine yaptığı TED konuşmaları 3 milyondan fazla kişi tarafından izlenmiştir.

Charles Leadbeater, The Independent’ta editör yardımcısı olmadan önce Londra ve Tokyo’da Financial Times’ta ödüllü bir gazeteciydi. Daha sonra Başbakan Tony Blair ve Dışişleri Bakanı David Miliband’ın toplumun geleceği konusunda güvenilir danışmanı oldu.

Londra Belediye Başkanı’nın Kültür Elçisi olan Charles Leadbeater, özellikle başarılı şehirlerin nasıl akıllı ve verimli, aynı zamanda misafirperver ve insancıl olabileceği konusunu ele alarak Londra’nın ve diğer şehirlerin geleceği üzerine geniş çaplı yazılar kaleme almıştır.

Konuşma Başlıkları

• Şehirlerin Geleceği
• Küresel Öğrenme
• Eğitimin Rolü
• İnovasyon
• Dijital Çağda Toplum

İlgili Konuşmacılar

London Speaker Bureau dünya çapındaki en etkili kişileri temsil etmektedir. Burada benzer odaklı daha fazla konuşmacı bulabilirsiniz.

Seth Godin

En popüler pazarlama blogger’ı, Best Seller yazar

Yuval Noah Harari

Ünlü Tarihçi ve Sapiens: İnsanlığın Kısa Tarihi Kitabının Uluslararası Çok Satan Yazarı

İhtiyaç duyduğunuz konu ve kategoriden sanal veya yüz yüze etkinlikler için yüzlerce ulusal ve uluslararası konuşmacı ve moderatör.

Konuşmacılardan ve uzmanlardan herhangi biri hakkında daha fazla bilgi almak veya onları bir sonraki konuşmacınız veya danışmanınız olarak görmek için lütfen bizimle iletişime geçin.

Charles Leadbeater