Skip to content

Adam Greenfield

Akıllı şehirler, kentsel tasarım ve yeni teknolojiler konusunda uzman

Adam Greenfield dünyaca ünlü bir şehirci, önde gelen "akıllı şehirler" şüphecisi ve teknolojik sistemlerin insan merkezli tasarımının tutkulu bir savunucusudur. Kentsel çevreler konusunda dünyanın önde gelen...

Adam Greenfield Hakkında

Adam Greenfield dünyaca ünlü bir şehirci, önde gelen “akıllı şehirler” şüphecisi ve teknolojik sistemlerin insan merkezli tasarımının tutkulu bir savunucusudur. Kentsel çevreler konusunda dünyanın önde gelen düşünürlerinden biridir.

On yılı aşkın bir süredir teknoloji sektöründe çalışan Adam Greenfield, günümüz kentlerinin karşı karşıya olduğu zorlukları değerlendirirken ağa bağlı bilgi teknolojilerinin tasarlanma, geliştirilme ve pazara sunulma biçimlerine ilişkin ayrıntılı bir anlayışa sahiptir.

Greenfield, Tokyo’da Razorfish’in baş bilgi mimarı ve Helsinki’nin hemen dışında Nokia’nın genel merkezinde hizmet ve kullanıcı arayüzü tasarımı için tasarım yönetimi başkanı olarak görev yaptıktan sonra 2010 yılında, “ağa bağlı şehirler ve vatandaşlar için tasarıma” adanmış New York merkezli bir uygulama olan Urbanscale’i kurdu. Ürünlerin, hizmetlerin, arayüzlerin ve mekânsal müdahalelerin tasarımı yoluyla, Urbanscale’deki çalışmaları şehirleri daha kolay anlaşılır, kullanımı ve yaşaması daha keyifli ve sakinlerinin arzularına daha duyarlı hale getirmeyi amaçladı.

Adam Greenfield, 2013 yılında London School of Economics’in LSE Cities merkezinin açılış Kıdemli Kent Bursu’na layık görüldü, Urbanscale’i askıya aldı ve Birleşik Krallık’a taşındı. Greenfield, ağa bağlı bilgi teknolojisinin kentsel deneyimle etkileşimi ve özellikle de yeni teknolojilerin kamusal alanın inşası ve kent hakkı üzerindeki etkileri üzerine araştırmalarını sürdürmektedir.

Adam Greenfield, çığır açan Everyware kitabının yazarıdır: The dawning age of ubiquitous computing (Her yerde bulunan bilişimin doğmakta olan çağı) adlı çığır açıcı kitabın, günümüzde Nesnelerin İnterneti olarak adlandırılan olgu üzerine genel okuyucu kitlesine hitap eden ilk kitabın ve 2013 yılında yayımlanan Against the smart city (Akıllı kente karşı) adlı kitabın yazarıdır. En son kitabı Radikal Teknolojiler’dir: Blockchain, 3D baskı, makine öğrenimi, yapay zeka ve hayatımızı dönüştüren diğer teknolojiler için bir alan kılavuzu olan Radikal Teknolojiler: Gündelik Hayatın Tasarımı 2017’de çıktı.

Konuşma Başlıkları

• Konuşma Başlıkları:
• Akıllı Şehirler ve Kentsel Çevreler
• Ubiquitous Computing
• Şehirlerin Geleceği
• İşbirliği

İlgili Konuşmacılar

London Speaker Bureau dünya çapındaki en etkili kişileri temsil etmektedir. Burada benzer odaklı daha fazla konuşmacı bulabilirsiniz.

İhtiyaç duyduğunuz konu ve kategoriden sanal veya yüz yüze etkinlikler için yüzlerce ulusal ve uluslararası konuşmacı ve moderatör.

Konuşmacılardan ve uzmanlardan herhangi biri hakkında daha fazla bilgi almak veya onları bir sonraki konuşmacınız veya danışmanınız olarak görmek için lütfen bizimle iletişime geçin.

Adam Greenfield