Skip to content

Janina Kugel

İcracı Olmayan Yönetim Kurulu Üyesi ve Danışman | Mütevelli Heyeti Üyesi

SPIEGEL'e göre Janina Kugel "en önde gelen Alman yönetici". Janina Kugel uzun yıllar boyunca Siemens AG'nin İnsan Kaynakları Şefi olarak şirketin gizli süperstarıydı (BILD: "Yıldız Yönetici").

Janina Kugel Hakkında

SPIEGEL’e göre Janina Kugel “en önde gelen Alman yönetici”. Janina Kugel uzun yıllar boyunca Siemens AG’nin İnsan Kaynakları Şefi olarak şirketin gizli süperstarıydı (BILD: “Yıldız Yönetici”). Şirkete “son teknolojiye sahip genç ve havalı bir imaj” kazandırdı (FAZ).

Janina kariyerine Accenture’da yönetim danışmanı olarak başladı. Bu dönemde Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki uluslararası şirketler için çalıştı ve ağırlıklı olarak süreçlerin yeniden yapılandırılması, yeniden yapılandırma ve organizasyonel tasarım konularına odaklandı.

Endüstriyel kuruluşlara geçtikten sonra Siemens’te İş Stratejisi ve İnsan Kaynakları alanlarında çeşitli yönetim ve liderlik pozisyonlarında bulundu. Janina, Osram Lighting’de İnsan Kaynakları, Yönetici Geliştirme ve Çeşitlilik konularında küresel sorumluluğa sahip olduğu İnsan Kaynakları Direktörü olarak görev yapmıştır. 2015’ten 2020’ye kadar Siemens AG’de İnsan Kaynakları Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmış ve Çeşitlilik, Öğrenme ve Eğitim, Sosyal İnovasyon ve Çevre Koruma, Sağlık Yönetimi ve Güvenlik (EHS) alanları da dahil olmak üzere İnsan Kaynaklarından küresel olarak sorumlu olmuştur.

Janina, Almanya’daki Mainz Üniversitesi ve İtalya’daki Verona Üniversitesi’nden ekonomi alanında yüksek lisans derecesine sahiptir.

Janina Kugel, Konecranes Oyj, Finlandiya’da İcracı Olmayan Yönetim Kurulu Üyesi ve tur operatörü TUI AG ve emeklilik garanti birliği PSVaG’nin Denetim Kurulları Üyesi olarak görev yapmaktadır. 2001 yılından 2020 yılına kadar Alman sanayi kuruluşu Siemens AG’de çeşitli görevlerde bulunan Kugel, son olarak çeşitlilik, eğitim ve öğretim, sosyal inovasyonların yanı sıra çevre koruma, sağlık yönetimi ve güvenlik de dahil olmak üzere dünya çapında insan kaynaklarından sorumlu İnsan Kaynakları Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır.

Bundan önce Siemens ve Osram Licht AG’de Almanya, Çin ve İtalya’da insan kaynakları ve strateji alanlarında çeşitli liderlik pozisyonlarında bulundu. Kugel, çok sayıda ulusal ve uluslararası çeşitlilik girişiminin aktif bir destekçisidir. Almanya’daki Johannes Gutenberg Mainz Üniversitesi ve İtalya’daki Università di Verona’dan Ekonomi alanında yüksek lisans derecesine sahiptir.

Konuşma Başlıkları

• İK'nın Dijital Dönüşümü: Gerçek iş değeri sağlamak için aldatmacayı aşmak
• Hiçbir şeyi değiştirmezseniz hiçbir şey değişmez: Neden liderliği yeniden düşünmemiz gerekiyor?
• Çeşitliliğin Gücünü Ortaya Çıkarmak

İlgili Konuşmacılar

London Speaker Bureau dünya çapındaki en etkili kişileri temsil etmektedir. Burada benzer odaklı daha fazla konuşmacı bulabilirsiniz.

Simon Sinek

Liderlik ve Yönetim Konularında Yazar, Konuşmacı ve Danışman

Greg Clark

Kentler ve Kentleşme Üzerine Küresel Danışman ve Yazar

Ian Goldin

Küreselleşme ve Kalkınma Profesörü, Oxford Üniversitesi, Eski Başkan Yardımcısı ve Politika Başkanı, Dünya Bankası ve Nelson Mandela’nın eski politika danışmanı

İhtiyaç duyduğunuz konu ve kategoriden sanal veya yüz yüze etkinlikler için yüzlerce ulusal ve uluslararası konuşmacı ve moderatör.

Konuşmacılardan ve uzmanlardan herhangi biri hakkında daha fazla bilgi almak veya onları bir sonraki konuşmacınız veya danışmanınız olarak görmek için lütfen bizimle iletişime geçin.

Janina Kugel