Frédéric Bordage, Avrupa’daki öncülerden ve en iyi dijital uzmanlardan biri olarak tanınmaktadır.
Eski bir geliştirici ve yazılım mimarı olan Bordage, “sorumlu dijital tasarım” adlı ortak projenin kurucusu ve yöneticisidir.
Dijital hizmetlerin eko-tasarımını teşvik eden ilk Fransızca bilgi kaynağı olan GreenIT.fr’nin kurucusudur. Şu anda bir konuşmacı, bir danışman, bir gazeteci, bir yazar ve küresel dijital teknolojinin çevresel ayak izi sorununun yanı sıra Low Tech ve ev ofisini de tartıştığı bir dizi podcast’e ev sahipliği yapıyor.
Frédéric Bordage, 2004 yılında çevresel açıdan sürdürülebilir BT’ye adanmış GreenIT.fr topluluğunu kurdu. GreenIT aracılığıyla müşterilerinin (şirketler, topluluklar ve kurumlar) web sitelerini, çevrimiçi hizmetlerini ve diğer dijital hizmetlerini sürdürülebilir bir şekilde tasarlamalarına yardımcı olmaktadır.
Bu büyüyen topluluğun desteğiyle, sürdürülebilir bilgi ve iletişim teknolojileri, dijital hizmetler için sorumlu tasarım ve hatta “dijital ayıklık” gibi sorumlu dijital teknolojiyle ilişkili birçok kavramı da gün ışığına çıkarmıştır.
GreenIT.fr blogu, kuruluşundan bu yana ayda 30.000 okuyucu ve katılımcı ile yılda 200.000’den fazla tekil ziyaretçiyi bir araya getiriyor. Toplamda, çoğu BT ve teknoloji sektörlerinden profesyoneller olmak üzere 3 milyondan fazla tekil ziyaretçiye ulaşmış durumda.
Akıllı telefonlar, bilgisayarlar, tabletler, oyun konsolları, GPS günlük hayatımızı ele geçirdi.
Dijital dünya nasıl bu kadar her yerde olabilir? Bu eğilimi tersine çevirmek ne ölçüde mümkün? Ekolojik bir krizle karşı karşıyayken, dijitali nasıl bir dayanıklılık aracı haline getirebiliriz? Benimsenmesi gereken iyi uygulamalar ve iyi alışkanlıklar nelerdir?
Frédéric Bordage, GreenIT.fr topluluğu ile birlikte bu soruları yanıtlamanın ve daha ölçülü ve sorumlu bir dijital gelecek tasarlamanın mevcut yollarını araştırıyor.
Frédéric, birçok şirkete ve özel kuruluşa içgörü sağlayan bir danışman olmanın yanı sıra, bir dizi ulusal ve Avrupa kurumuyla işbirliği yapmaktadır.
Frédéric Bordage, GreenIT.fr ile birlikte çalışmalar ve araç setleri gibi birçok yayın çıkarmıştır:
” Sobriété numérique, les clés pour agir ” / “Dijital ayıklık, harekete geçmenin anahtarları” (2019); ” Écoconception Web, les 115 bonnes pratiques, Doper son site et réduire son empreinte écologique ” / “Web eko-tasarımı, 115 en iyi uygulama, Web sitenizi güçlendirin ve ekolojik ayak izinizi azaltın” (2019); ” Green IT : les 65 bonnes pratiques clés ” / “Yeşil BT: 65 iyi uygulama” (2018).
Buradaki amacı, mekanizmaları anlamak ve sorumlu bir dijital yaklaşım benimsemek için anahtarlar sağlamaktır.