Skip to content

Ellen McArthur

Rekorlar Kıran Yat Sporcusu ve Döngüsel Ekonomi Şampiyonu

Dame Ellen MacArthur 2005 yılında dünyanın çevresini dolaşan en hızlı solo denizci olarak yatçılık tarihine geçmiştir. Ostar ve Route du Rhum'u kazanmış ve Vendée Globe'da ikinci olmuş olan MacArtur, Birleşik...

Ellen McArthur Hakkında

Dame Ellen MacArthur 2005 yılında dünyanın çevresini dolaşan en hızlı solo denizci olarak yatçılık tarihine geçmiştir. Ostar ve Route du Rhum’u kazanmış ve Vendée Globe’da ikinci olmuş olan MacArtur, Birleşik Krallık’ın en başarılı açık deniz yarışçısı olmaya devam etmektedir. Kraliçe Elizabeth II tarafından şövalye ilan edildikten üç yıl sonra, 2008 yılında Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy tarafından Fransız Onur Nişanı ile ödüllendirilmiştir.

Doğrusal ekonomimizin dayandığı kaynakların sınırlı olduğunun bilincine vardıktan sonra, 2010 yılında Ellen MacArthur Vakfı’nı kurmak üzere profesyonel yelkencilikten emekli oldu. Vakıf, döngüsel ekonomiye geçişi hızlandırmak ve bu kavramı dünyanın dört bir yanındaki karar alıcıların gündemine yerleştirmek için çalışıyor. Vakıf, 2012 yılında ilk ekonomik raporunun yayınlanmasından bu yana plastik, moda, gıda ve finans konularında küresel girişimler başlatmış, eğitimciler, işletmeler, şehirler ve hükümetlerle inovasyon ağları geliştirmiş ve 20’den fazla rapor ve kitap yayınlamıştır.

Dame Ellen MacArthur, Dünya Ekonomik Forumu Çevre ve Doğal Kaynak Güvenliği Küresel Gündem Mütevellisi ve Döngüsel Ekonomiyi Hızlandırma Platformu yönetim kurulu üyesidir ve 2012-2014 yılları arasında Avrupa Komisyonu Kaynak Verimliliği Platformu’nda yer almıştır.

Konuşma Başlıkları

• Hedef Belirleme ve Performans
• Liderlik ve Motivasyon
• Döngüsel Ekonomi ve Sürdürülebilirlik
• Risk Yönetimi
• İşletme ve Yönetim
• Şehirler ve Çevre
• Yenilikçilik ve Yaratıcılık
• Dönüşüm

İlgili Konuşmacılar

London Speaker Bureau dünya çapındaki en etkili kişileri temsil etmektedir. Burada benzer odaklı daha fazla konuşmacı bulabilirsiniz.

David Miller

C40 Şehir İklim Politikası ve Ekonomisi Merkezi Genel Müdürü, 63. Toronto Belediye Başkanı ve WWF-Kanada Son Başkanı ve CEO’su

İhtiyaç duyduğunuz konu ve kategoriden sanal veya yüz yüze etkinlikler için yüzlerce ulusal ve uluslararası konuşmacı ve moderatör.

Konuşmacılardan ve uzmanlardan herhangi biri hakkında daha fazla bilgi almak veya onları bir sonraki konuşmacınız veya danışmanınız olarak görmek için lütfen bizimle iletişime geçin.

Ellen McArthur