Skip to content

Gary Hamel

'Batı dünyasında strateji konusunda en etkili düşünür'

The Wall Street Journal kısa süre önce Gary Hamel'i dünyanın en etkili iş dünyası düşünürü olarak konumladı ve Fortune dergisi ise kendisini "iş stratejisi konusunda dünyanın önde gelen uzmanı" olarak nitelendirdi.

Gary Hamel Hakkında

The Wall Street Journal kısa süre önce Gary Hamel’i dünyanın en etkili iş dünyası düşünürü olarak konumladı ve Fortune dergisi ise kendisini “iş stratejisi konusunda dünyanın önde gelen uzmanı” olarak nitelendirdi. Hamel’in 20’den fazla dile çevrilen önemli kitapları arasında Competing for the Future, Leading the Revolution ve The Future of Management (Amazon.com tarafından yılın en iyi iş kitabı seçilmiştir). yer almaktadır. Son kitabı What Matters Now 2012 yılında yayımlanmıştır.

Gary Hamel, son yirmi yılda Harvard Business Review için 17 makale yazmış ve aynı zamanda derginin tarihinde en çok yeniden basılan yazar olma ünvanını elde etmiştir. Ayrıca Wall Street Journal, Fortune, The Financial Times ve dünyanın önde gelen diğer pek çok yayını için de yazılar yazmıştır. Wall Street Journal için ara sıra blog yazmaktadır. Dünyanın en prestijli yönetim konferanslarında sık sık konuşmalar yapmakta; CNBC, CNN ve diğer büyük medya kuruluşlarına düzenli olarak katkıda bulunmaktadır. Ayrıca inovasyon politikası, girişimcilik ve endüstriyel rekabet gücü konularında hükümet liderlerine danışmanlık yapmıştır.

Bir danışman ve yönetim eğitmeni olarak Gary, General Electric, Time Warner, Nestle, Shell, Best Buy, Procter & Gamble, 3M, IBM ve Microsoft gibi çok çeşitli şirketlerle çalışmıştır. “Stratejik niyet”, “temel yetkinlik”, “endüstri devrimi” ve “yönetim inovasyonu” gibi öncü kavramları, dünyanın dört bir yanındaki şirketlerde yönetim uygulamalarını değiştirdi.

Şu anda Gary Hamel, açık inovasyonun gücünden yararlanarak yönetimi yeniden keşfetmeye yönelik öncü bir çabaya liderlik etmektedir. Management Innovation Exchange (MIX), dünyanın en ilerici iş liderlerinin geleceğe ve insana uygun organizasyonların nasıl inşa edileceğine dair fikirlerini paylaştıkları çevrimiçi bir topluluktur. MIX, McKinsey & Company, Harvard Business Review ve diğerlerinin de dahil olduğu bir stratejik ortaklar ağı tarafından desteklenmektedir.

Konuşma Başlıkları

• Yönetim
• Strateji
• İnovasyon

İlgili Konuşmacılar

London Speaker Bureau dünya çapındaki en etkili kişileri temsil etmektedir. Burada benzer odaklı daha fazla konuşmacı bulabilirsiniz.

Jeffrey Sachs

Dünyaca Ünlü Ekonomist, Çok Satan Yazar, Yenilikçi Eğitimci ve Sürdürülebilir Kalkınma Alanında Küresel Lider

Mo Gawdat

Google [X]’in eski İşletme Müdürü, seri girişimci, Solve for Happy kitabının yazarı ve One Billion Happy’nin kurucusu

İhtiyaç duyduğunuz konu ve kategoriden sanal veya yüz yüze etkinlikler için yüzlerce ulusal ve uluslararası konuşmacı ve moderatör.

Konuşmacılardan ve uzmanlardan herhangi biri hakkında daha fazla bilgi almak veya onları bir sonraki konuşmacınız veya danışmanınız olarak görmek için lütfen bizimle iletişime geçin.