Skip to content

Nick Bostrom

Düşünce Lideri, Filozof ve Oxford Üniversitesi İnsanlığın Geleceği Enstitüsü Kurucu Direktörü

Profesör Nick Bostrom, İsveç doğumlu bir filozof ve felsefenin yanı sıra teorik fizik, hesaplamalı sinirbilim, mantık ve yapay zeka alanlarında geçmişe sahip bir polimattır. Oxford Üniversitesi'nde Profesör olarak görev...

Nick Bostrom Hakkında

Profesör Nick Bostrom, İsveç doğumlu bir filozof ve çok yönlü bir bilim insanıdır; teorik fizik, hesaplamalı nörobilim, mantık ve yapay zeka alanlarında geçmişe sahiptir, aynı zamanda felsefe eğitimi almıştır. Oxford Üniversitesi’nde profesördür ve kurucu direktörü olarak görev yaptığı Future of Humanity Institute’un liderliğini üstlenmektedir. (FHI, çok disiplinli bir üniversite araştırma merkezidir; aynı zamanda Yapay Zeka Yönetimi Merkezi’ne ve AI güvenliği, biyogüvenlik, makrostrateji ve çeşitli diğer teknoloji veya temel sorunlar üzerinde çalışan ekiplere ev sahipliği yapmaktadır.)

Prof. Nick Bostrom, Anthropic Bias (2002), Global Catastrophic Risks (2008), Human Enhancement (2009) ve Superintelligence: Paths, Dangers, Strategies (2014) gibi toplam 200’den fazla yayına imza atmıştır. Bu kitaplarından biri olan “Superintelligence”, New York Times’ın en çok satanları listesine girmiş ve yapay zeka hakkında küresel bir tartışmayı tetiklemiştir. Bostrom’un felsefe, bilim, etik ve teknolojiyi kapsayan geniş etkili çalışmaları, şu anki eylemlerimiz ile uzun vadeli küresel sonuçlar arasındaki bağlantıları aydınlatarak insan durumuna yeni bir perspektif getirmiştir.

Nick Bostrom, Eugene R. Gannon Ödülü sahibidir ve Foreign Policy’nin En İyi 100 Küresel Düşünür listesine iki kez dahil edilmiştir. Prospect’in Dünya Düşünürleri listesinde, ilk 15 içindeki en genç kişi olarak yer almıştır. Yazıları 28 dile çevrilmiş ve eserlerinin 100’den fazla çevirisi ve yeniden basımı yapılmıştır. Ayrıca, TED konuşmacısı olarak birkaç kez sahne almış ve televizyon, radyo ve basında 2.000’den fazla röportaj gerçekleştirmiştir.

Konuşma Başlıkları

• Yapay Zekanın Bugünkü Durumu ve Geleceği
• İnsanlığın Geleceği
• Teknolojik Eğilimler ve Devrimler: Daha Akıllı Olmak
• Makrostrateji
• Teknolojinin etkisi
• Toplumun değişen doğası
• Küresel Riskler
• Önümüzdeki 30 yılda dünyayı şekillendirecek trendler
• Yapay Zeka
• İş Yaşamının Geleceği

İlgili Konuşmacılar

London Speaker Bureau dünya çapındaki en etkili kişileri temsil etmektedir. Burada benzer odaklı daha fazla konuşmacı bulabilirsiniz.

Sigmar Gabriel

Almanya Eski Dışişleri Bakanı, Almanya Eski Ekonomi ve Enerji Bakanı, Atlantik-Brücke e.V. Yönetim Kurulu Başkanı

Kevin Gaskell

Porsche, BMW ve CarsDirect.com’u yeni başarı seviyelerine taşıdı

Ed Gillespie

Sürdürülebilirlik ve İnovasyona Odaklanan Çevreci Girişimci ve Yazar

İhtiyaç duyduğunuz konu ve kategoriden sanal veya yüz yüze etkinlikler için yüzlerce ulusal ve uluslararası konuşmacı ve moderatör.

Konuşmacılardan ve uzmanlardan herhangi biri hakkında daha fazla bilgi almak veya onları bir sonraki konuşmacınız veya danışmanınız olarak görmek için lütfen bizimle iletişime geçin.

Nick Bostrom