Skip to content

Jo Johnson

Eski İngiliz Muhafazakâr Milletvekili ve Cameron, May ve Johnson Hükümetlerinde eski Devlet Bakanı

Jo Johnson, Birleşik Krallık kamusal yaşamının önde gelen seslerinden ve saygın bir siyasi figürdür. Johnson, Mayıs 2010'dan Kasım 2019'a kadar Orpington Seçim Bölgesi için uzun süredir Parlamento Üyesiydi ve Boris...

Jo Johnson Hakkında

Jo Johnson, Birleşik Krallık kamusal yaşamının önde gelen seslerinden ve saygın bir siyasi figürdür.

Johnson, Mayıs 2010’dan Kasım 2019’a kadar Orpington Seçim Bölgesi için uzun süredir Parlamento Üyesiydi ve Boris Johnson, David Cameron ve Theresa May yönetimindeki Hükümetlerde Devlet Bakanı olarak görev yaptı. 5 Eylül 2019 tarihinde, aile bağlılığı ile ulusal çıkarlar arasındaki “çözülemez gerilimi” gerekçe göstererek kardeşi Boris’in Hükümeti’ndeki Milletvekilliği ve Bakanlık görevlerinden istifa etti. Johnson daha önce de Kasım 2018’de Times’ın başyazısında Hükümetin Brexit planlarındaki temel kusurları ifşa ederek “önemli bir kamu hizmeti” olarak nitelendirdiği bir görevi yerine getirerek prensip gereği istifa etmişti. Times, Jo’yu “ülkenin içinde bulunduğu korkunç çıkmaz ve önündeki seçenekler hakkında gerçeği söyleyen az sayıdaki siyasetçiden biri” olarak tanımladı. Jo’nun son bakanlık görevi Ulaştırma Bakanlığı’ndaki Devlet Bakanlığı göreviydi ve bu görevi Londra Bakanlığı ile birleştirdi.

Bundan önce Birleşik Krallık’ın yüksek öğrenim, araştırma ve inovasyon sistemlerinde önemli reformlara öncülük etmiştir. Jo, Üniversiteler, Bilim ve İnovasyondan Sorumlu Devlet Bakanı olarak (2015-18), Times Higher Education’ın son 25 yılın en önemli mevzuatı olarak nitelendirdiği 2017 Yükseköğretim ve Araştırma Yasasını yürürlüğe koymuştur. Bu yasa, İngiliz üniversiteleri için düzenleyici çerçeveyi elden geçirerek, üniversiteleri öğretim kalitesi ve öğrenci çıktıları konusunda daha sorumlu tutmak için yeni bir düzenleyici kurum olan Öğrenci Ofisi’ni oluşturdu. Yasa ayrıca yeni bir ulusal stratejik araştırma kurumu olan Birleşik Krallık Araştırma ve İnovasyon’u yarattı.

Jo Johnson bundan önce 10 Numara Politika Birimi Başkanı (2013-15) ve Kabine Ofisinde Devlet Bakanı olarak görev yapmıştır. Bu görevinde 2015 Manifestosunu hazırlayan ekibe liderlik ederek neredeyse çeyrek yüzyıl sonra ilk Muhafazakar çoğunluğun sağlanmasına yardımcı oldu. Jo, 2010 yılında Parlamento’ya seçilmeden önce on üç yılını Financial Times’ta geçirmiş ve kariyerini burada Yardımcı Editör olarak tamamlamıştır. Lex Column Editörü, Güney Asya Büro Şefi (2005-8) ve Paris Muhabiri gibi çeşitli görevlerde bulundu. Yabancı Basın Birliği de dahil olmak üzere bir dizi kuruluştan ödül kazandı.

Konuşma Başlıkları

• Brexit
• Birleşik Krallık ve küresel siyaset
• Birleşik Krallık ve küresel ekonomi
• Uluslararası Ticaret ve Yatırım
• Küreselleşme
• Kurumsal Yönetim

İlgili Konuşmacılar

London Speaker Bureau dünya çapındaki en etkili kişileri temsil etmektedir. Burada benzer odaklı daha fazla konuşmacı bulabilirsiniz.

Ian Goldin

Küreselleşme ve Kalkınma Profesörü, Oxford Üniversitesi, Eski Başkan Yardımcısı ve Politika Başkanı, Dünya Bankası ve Nelson Mandela’nın eski politika danışmanı

Ben Legg

Google Avrupa Eski COO’su, The Portfolio Collective Ceo ve Kurucusu, Yazar

Rumman Chowdhury

Sorumlu Yapay Zeka Araştırmacısı, Harvard Üniversitesi, Yapay Zeka Etiği Eski Direktörü, Twitter

İhtiyaç duyduğunuz konu ve kategoriden sanal veya yüz yüze etkinlikler için yüzlerce ulusal ve uluslararası konuşmacı ve moderatör.

Konuşmacılardan ve uzmanlardan herhangi biri hakkında daha fazla bilgi almak veya onları bir sonraki konuşmacınız veya danışmanınız olarak görmek için lütfen bizimle iletişime geçin.