Skip to content

Farah Pandith

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı'nın ilk Müslüman Topluluklar Özel Temsilcisi

Farah Pandith, şiddete varan aşırıcılıkla mücadele alanında bir öncüdür. Bir dış politika stratejisti, yazar ve diplomasi girişimcisi olan Pandith, üç Amerikan başkanına hizmet etmiştir. Dışişleri Bakanı Hillary Clinton tarafından...

Farah Pandith Hakkında

Farah Pandith, şiddete varan aşırıcılıkla mücadele alanında bir öncüdür. Bir dış politika stratejisti, yazar ve diplomasi girişimcisi olan Pandith, üç Amerikan başkanına hizmet etmiştir.

Dışişleri Bakanı Hillary Clinton tarafından 2009 yılında Amerika’nın ilk Müslüman Topluluklar özel temsilcisi olarak atanan Farah Pandith, hem Clinton hem de Kerry döneminde yüze yakın ülkeye seyahat ederek gençlik odaklı girişimler başlattı. Binlerce Müslüman gençle tabanda bir araya gelerek yenilikçi platformlar, girişimler ve ağlar tasarladı.

Pandith, Dış İlişkiler Konseyi’nde Kıdemli Araştırmacı, Harvard Üniversitesi Kennedy School of Government’ta Kıdemli Araştırmacı ve Stratejik Diyalog Enstitüsü’nde Strateji Başkanı olarak görev yapmaktadır. ABD İç Güvenlik Bakanlığı Danışma Konseyi üyesidir ve çeşitli sivil toplum kurullarında liderlik rolleri üstlenmektedir.

How We Win: How Cutting-Edge Entrepreneurs, Political Visionaries, Enlightened Business Leaders and Social Media Mavens Can Defeat the Extremist Threat adlı kitapları bu yıl piyasaya çıkan kitaplarıdır.

Pandith’in hükümetteki kariyeri kendisine Dışişleri Bakanlığının Üstün Onur Ödülü de dahil olmak üzere çeşitli ödüller kazandırmıştır. Ulusal Güvenlik Konseyi, ABD Dışişleri Bakanlığı ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı’nda görev yapmıştır. Kadınları kamu hizmeti sektörüne kazandırmak amacıyla 2011 yılında ABD Dışişleri Bakanlığı’nda başlatılan ve türünün ilk örneği olan küresel bir hareket niteliğindeki Kamu Hizmetinde Kadın Projesi’nin ana mimarıdır.

Pandith’in CVE alanındaki çalışmaları radikalleşmenin durdurulmasına yönelik uluslararası çabalarda etkili olmuş ve televizyon, radyo, yazılı basın, sanat, kültür ve filmlerde yer almıştır. New York Times ve Washington Post’tan BBC ve The Economist’e, Face The Nation, 20/20 ve Bloomberg yer aldığı mecralardan bazılarıdır…

Konuşma Başlıkları

• US Foreign Policy
• Inspirational Women
• Global Youth
• Extremism
• Terrorism & Security
• Leadership
• Innovation and Government

İlgili Konuşmacılar

London Speaker Bureau dünya çapındaki en etkili kişileri temsil etmektedir. Burada benzer odaklı daha fazla konuşmacı bulabilirsiniz.

Mert Fırat

Oyuncu, İhtiyaç Haritası Kurucusu: www.ihtiyaçharitası.org

Tony Travers

Bölgesel ve yerel yönetimler ile kamu hizmetleri reformu konusunda uzman

İhtiyaç duyduğunuz konu ve kategoriden sanal veya yüz yüze etkinlikler için yüzlerce ulusal ve uluslararası konuşmacı ve moderatör.

Konuşmacılardan ve uzmanlardan herhangi biri hakkında daha fazla bilgi almak veya onları bir sonraki konuşmacınız veya danışmanınız olarak görmek için lütfen bizimle iletişime geçin.

Farah Pandith