Skip to content

Helen Clark

Yeni Zelanda Eski Başbakanı, UNDP Eski Yöneticisi, Pandemiye Hazırlık ve Müdahale Bağımsız Paneli Eş Başkanı

Helen Clark 1999-2008 yılları arasında üç dönem üst üste Yeni Zelanda Başbakanı olarak görev yapmıştır. Başbakanlık ve Parlamento üyeliği yaptığı 27 yıl boyunca Helen Clark uluslararası, ekonomik, sosyal...

Helen Clark Hakkında

Helen Clark 1999-2008 yılları arasında üç dönem üst üste Yeni Zelanda Başbakanı olarak görev yapmıştır.

Başbakanlık ve Parlamento üyeliği yaptığı 27 yıl boyunca Helen Clark uluslararası, ekonomik, sosyal, çevresel ve kültürel alanlarda geniş çaplı politika geliştirme ve savunuculuk faaliyetlerinde bulunmuştur. Yeni Zelanda’nın sürdürülebilirlik konusundaki kapsamlı programını ve iklim değişikliği sorunlarıyla mücadeleyi güçlü bir şekilde savunmuştur. Ülkesinin dış ilişkilerinde aktif bir lider olarak çok çeşitli uluslararası konularla ilgilenmiştir.

Nisan 2009’da Helen Clark Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Yöneticisi oldu. Bu kuruluşa liderlik eden ilk kadın oldu ve iki dönem bu görevi yürüttü. Aynı zamanda, kalkınma konularında çalışan tüm BM fonları, programları, ajansları ve departmanlarından oluşan bir komite olan Birleşmiş Milletler Kalkınma Grubu’nun Başkanlığını da yürüttü. Yönetici olarak UNDP’nin en şeffaf küresel kalkınma kuruluşu olmasını sağladı. Görev süresini 2017 yılında tamamladı.

Helen Clark, Başbakanlık görevine kapsamlı bir parlamento ve bakanlık kariyerinin ardından geldi. Helen Clark, 1981 yılında Yeni Zelanda Parlamentosu’na seçilmeden önce, lisans ve yüksek lisans derecelerini aldığı Auckland Üniversitesi Siyasi Çalışmalar Bölümü’nde ders vermiştir.

Helen, sürdürülebilir kalkınma, iklim eylemi, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın liderliği, barış, adalet ve acil küresel sağlık konularında eylem için güçlü bir ses olmaya devam ediyor. Temmuz 2020’de, Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü tarafından, Dünya Sağlık Meclisi’nce istenen Bağımsız Pandemi Hazırlık ve Yanıt İnceleme Komitesi’nin (World Health Assembly) Eş Başkanı olarak atandı.

Konuşma Başlıkları

• Asya'nın Geleceği
• Liderlik
• Sürdürülebilirlik
• Küreselleşme

İlgili Konuşmacılar

London Speaker Bureau dünya çapındaki en etkili kişileri temsil etmektedir. Burada benzer odaklı daha fazla konuşmacı bulabilirsiniz.

Jonas Kjellberg

SKYPE’ın ortak yaratıcısı, girişim yatırımcısı, öğretim görevlisi ve yazar

İhtiyaç duyduğunuz konu ve kategoriden sanal veya yüz yüze etkinlikler için yüzlerce ulusal ve uluslararası konuşmacı ve moderatör.

Konuşmacılardan ve uzmanlardan herhangi biri hakkında daha fazla bilgi almak veya onları bir sonraki konuşmacınız veya danışmanınız olarak görmek için lütfen bizimle iletişime geçin.

Helen Clark