Skip to content

Phillip Hammond

İngiliz Muhafazakâr Siyasetçi; 2016-2019 yılları arasında Maliye Bakanı

Philip Hammond, yaklaşık on yıl boyunca Birleşik Krallık Kabine Bakanı ve İngiliz Hükümetinin kilit üyesiydi. Dokuz yıl boyunca dört bakanlığa liderlik eden ve hükümetteki en güçlü ikinci pozisyona yükselen...

Phillip Hammond Hakkında

Philip Hammond, yaklaşık on yıl boyunca Birleşik Krallık Kabine Bakanı ve İngiliz Hükümetinin kilit üyesiydi.  Dokuz yıl boyunca dört bakanlığa liderlik eden ve hükümetteki en güçlü ikinci pozisyona yükselen Hammond, 2010’dan 2019’a kadar Başbakanlar David Cameron ve Theresa May’in görev süreleri boyunca Birleşik Krallık kabinesinde kesintisiz olarak görev yapan üç kişiden biriydi.

Hammond, 2016 Brexit Referandumundan kısa bir süre sonra Maliye Bakanlığı görevini üstlenerek, eşi benzeri görülmemiş bir belirsizlik döneminde Birleşik Krallık ekonomisinin sorumluluğunu üstlendi. Kimsenin daha yoksul ya da daha az güvenli olmak için Brexit’e oy vermediğine inanan Hammond, Avrupa Birliği ile İngiltere ve AB arasında yakın bir ekonomik ortaklığın devam etmesini sağlayacak müzakere edilmiş bir sonuç için güçlü bir şekilde mücadele etti.

2015’te İran ile JCPOA nükleer silah kontrol anlaşmasını müzakere eden “E3+3” ekibinin bir parçasıydı. Savunma ve ardından Dışişleri Bakanı olarak görev yaptığı süre boyunca Hammond, ABD ve hem sivil hem de askeri diğer müttefik muhataplarıyla güçlü bağlar kurdu ve ISAF misyonu sırasında Afganistan’a sık sık ziyarette bulundu.

Şansölye ve Dışişleri Bakanı olarak Philip Hammond, Birleşik Krallık’ın Çin ile gelişen ilişkilerinin yönetiminde önemli bir rol oynadı ve Çin’in büyük bir ekonomik ve stratejik güç olarak küresel sisteme etkin bir şekilde entegre edilmesinin önemi konusunda net görüşlere sahip.  Kendisinin Körfez bölgesinde de güçlü bağlantıları bulunmaktadır.

Şansölye olarak Hammond, Birleşik Krallık ve diğer gelişmiş ekonomilerin karşı karşıya olduğu temel stratejik zorluklara odaklandı: teknolojik devrim ve bunun halihazırda çalışma ve yaşam şeklimizi nasıl dönüştürdüğü; iklim değişikliği ve karbonsuzlaştırmayı sağlamak için piyasa ekonomisinden nasıl yararlanılacağı; demografik değişimler, yaşlanan nüfusun zorlukları ve özellikle Birleşik Krallık’ta üretkenliği artırma zorluğu. Kendisi, Covid-19 salgını nedeniyle hiçbiri azalmayan bu zorlukların önümüzdeki on yılı şekillendireceğine inanıyor.

Philip Hammond Essex’te büyüdü ve Oxford Üniversitesi’nde Felsefe, Siyaset ve Ekonomi okudu. 1997’de Parlamento’ya girmeden önce, Birleşik Krallık’ta ve Avrupa’da sağlık, petrol ve gaz ve emlak dahil olmak üzere bir dizi sektörde geniş kapsamlı bir iş kariyerine sahipti.  Surrey seçim bölgesine yaklaşık 23 yıl hizmet ettikten sonra Kasım 2019’da Runnymede ve Weybridge Parlamento Üyesi olarak görevinden ayrılmıştır.  Kendisine Temmuz 2020’de Majesteleri Kraliçe II Elizabeth tarafından ömür boyu akranlık unvanı verilmiştir.

Konuşma Başlıkları

• Politika
• Liderlik
• Brexit
• Teknolojik devrim
• İklim değişikliği
• Covid Sonrası Ekonomik İyileşme

İlgili Konuşmacılar

London Speaker Bureau dünya çapındaki en etkili kişileri temsil etmektedir. Burada benzer odaklı daha fazla konuşmacı bulabilirsiniz.

İhtiyaç duyduğunuz konu ve kategoriden sanal veya yüz yüze etkinlikler için yüzlerce ulusal ve uluslararası konuşmacı ve moderatör.

Konuşmacılardan ve uzmanlardan herhangi biri hakkında daha fazla bilgi almak veya onları bir sonraki konuşmacınız veya danışmanınız olarak görmek için lütfen bizimle iletişime geçin.

Phillip Hammond