Skip to content

Prof. Dr. İlber Ortaylı

Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi

1947 yılında doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (1969) ile Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü’nü bitirdi. Master çalışmasını Chicago Üniversitesi’nde Prof. Halil İnalcık ile y...

Prof. Dr. İlber Ortaylı Hakkında

1947 yılında doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (1969) ile Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü’nü bitirdi. Master çalışmasını Chicago Üniversitesi’nde Prof. Halil İnalcık ile yaptı. “Tanzimat Sonrası Mahalli İdareler” adlı tezi ile doktor, “Osmanlı İmparatorluğu’nda Alman Nüfuzu” adlı çalışmasıyla da doçent oldu. Viyana, Berlin, Paris, Princeton, Moskova, Roma, Münih, Strasbourg, Yanya, Sofya, Kiel, Cambridge, Oxford ve Tunus üniversitelerinde misafir öğretim üyeliği yaptı, seminerler ve konferanslar verdi. Yerli ve yabancı bilimsel dergilerde Osmanlı tarihinin 16. ve 19. yüzyılı ve Rusya tarihiyle ilgili makaleler yayınladı. 1989-2002 yılları arasında Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde İdare Tarihi Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapmış, 2002 yılında Galatasaray Üniversitesi’ne geçmiştir. İlber Ortaylı, Uluslar arası Osmanlı Etüdleri Komitesi Yönetim Kurulu üyesi, Avrupa İranoloji Cemiyeti üyesi, Makedonya Bilimler Akademisi üyesi, Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü Onursal Profesörü’dür.

Konuşma Başlıkları

• Bir Ömür Nasıl Yaşanır?
• İnsan Geleceğini Nasıl Kurar?
• Gazi Mustafa Kemal Atatürk
• Zaman Kaybolmaz
• Eski Dünya Seyahatnamesi
• İstanbul’dan Sayfalar
• Gelenekten Geleceğe
• Tarihin Sınırlarına Yolculuk
• Türkiye’nin Yakın Tarihi

İlgili Konuşmacılar

London Speaker Bureau dünya çapındaki en etkili kişileri temsil etmektedir. Burada benzer odaklı daha fazla konuşmacı bulabilirsiniz.

Lord Nicholas Stern

Dünya Çapında Tanınan Ekonomist ve İklim Değişikliği Konusunda Önde Gelen Otorite

Nicklas Bergman

Girişimci ve derin teknoloji yatırımcısı, gururlu kurucu, meraklı fon sağlayıcı ve isteksiz fütürist

İhtiyaç duyduğunuz konu ve kategoriden sanal veya yüz yüze etkinlikler için yüzlerce ulusal ve uluslararası konuşmacı ve moderatör.

Konuşmacılardan ve uzmanlardan herhangi biri hakkında daha fazla bilgi almak veya onları bir sonraki konuşmacınız veya danışmanınız olarak görmek için lütfen bizimle iletişime geçin.

Prof. Dr. İlber Ortaylı